Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling, cildi canlandırmak amacıyla uygulanan kimyasal maddelerle cildin hasarlı üst kısmının “soyulması” işlemidir. Bu şekilde daha parlak, genç, temiz bir cilt görünümü kazanılır. Bu şekilde cilt adeta yeniden hayat kazanır.

Kimyasal Peeling işlemin derinlik seviyesine göre; yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflandırılır. Bu sınıflandırma kimyasal peeling yöntemini derinin hangi tabakasına kadar soyulma yaptığına göre yapılmaktadır. Günümüzde, yüzeysel ve orta derinlikteki kimyasal peeling uygulamaları daha sık yapılmaktadır. Derin kimyasal peeling uygulamalarının yerine lazer ile soyma ve dermabrasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.
Yüzeysel kimyasal peeling haftalık aralıklarla uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanabilir.

Bütün kimyasal peeling uygulamalarının seyrek görülen belli riskleri vardır. Kimyasal peeling mutlaka uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır.

Yüzeysel Peeling
Yüzeysel kimyasal peeling en çok kullanılan maddeler alfa -hidroksi asitler (AHA veya meyve asitli peeling ), beta- hidroksi asit (BHA), jessner solüsyonu ve düşük konsantrasyolu triklorasetik asit (TCA) ‘tir. Tüm bu ürünler ciltte soyulmayı arttırıcı etki gösterir. Böylece hücre yenilenmesi hızlanmış olur. Kimyasal peelingte derinin üst tabakası soyularak, derinin pürüzsüzleşmesi sağlanır.
Yüzeysel Kimyasal Peeling Uygulama Nedenleri
Düzensiz , kuru cildin düzenlenmesi
İnce kırışıklıkların giderilmesi
Sivilce tedavisi
Leke problemlerinde

psd-03